در اینجا می خوایم پر کاربرد ترین نکته ها و فرمان هایی که هر فردی برای نوشتن یک برنامه با آن روبرو است را نوشته و توضیح دهم تا سایر برنامه نویسان تازه کاری چون من بتوانند به راحتی به بعضی از خواسته های خود برسند.
برای شروع به برسی نکته ها و خاصیت های Form می پردازیم.
در اینجا از پنج خصوصیت Me , Hide , Close , Show , ShowDialogاستفاده می کنیم.
Me برای تعیین کردن همین است یعنی می خواهید بگوید که Form1 را مثلا مخفی کن ، که این Form1 همان فرمی است که شما در آن مشغول به نوشدن کد هستید.
Hide به معنای مخفی کردن است. و برای این استفاده می شود که شما می خواهید مثلا Form1 را مخفی کنید به صورتی که این Form1 در حافظه موقت سیستم باز باشد. توجه به این نکته که این امر باعث می شود که فضایی از حافظه اشغال باشد.
Close به معنای بستن است. و برای این استفاده می شود که شما می خواهید مثلا Form1 را ببندید به صورتی که این Form1 در حافظه موقت سیستم بسته باشد و فضای زیادی در حافظه را اشغال نکند.
Show به معنای نمایش است. و برای این از آن استفاده می شود که شما بخواهید مثلا Form2 را از طریق زدن یک دکمه آن را نمایش دهید. به صورتی که همزمان بتوان هم از Form1 و هم از Form2 استفاده کرد.
ShowDialog به معنای نمایش یک پنجره گفتگو است. برای این استفاده می شود که شما می خواهید در Form1 با زدن یک دکمه ، Form2 را نمایش دهید و یا به اصطلاح باز کنید به شکلی که تا Form2 را نبندید نتوان از Form1 استفاده کرد.
1) برای مخفی کردن یک فرم از دستور Hide استفاده می کنیم.
مثال
Form1.Hide()
نکته1:
اگر بخواهیم Form1 را با زدن یک دکمه مخفی کنیم ، باید در قسمت فرمان آن دکمه به صورتی بنویسیم که این Form1 را که در آن مشغول به کد نویسی هستیم را مخفی کن که از خاصیت Me و بعد از فرمان Hide استفاده می کنیم.
مثال
Me.Hide()
2) برای بستن یک Form از دستور Close استفاده می شود.
نکته 1:
اگر بخواهیم Form1 را ببندیم از فرمان Close استفاده می کنیم.
مثال
Form1.Close()
نکته 2:
اگر بخواهیم Form1 را با زدن یک دکمه ببندیم باید در قسمت فرمان آن دکمه به صورتی بنویسیم که این Form1 را که در آن مشغول به کد نویسی هستیم را ببندیم از خاصیت Me و بعد از فرمان Close استفاده می کنیم.
مثال
Me.Close()
3) برای نمایش یک Form از فرمان Show , ShowDialog استفاده می شود.
نکته 1:
اگر بخواهیم با زدن یک دکمه Form2 را باز کنیم باید در قسمت کد آن دکمه با نوشتن نام آن Form مثلا Form2 از فرمان Show استفاده نمود.
مثال
Form2.Show()
نکته 2:
اگر بخواهیم با زدن یک دکمه Form2 را باز کنیم باید در قسمت کد آن دکمه با نوشتن نام آن Form مثلا Form2 از فرمان ShowDialog استفاده نمود.
مثال
Form2.ShowDialog()
حال به بررسی خصوصیت های قابل تنظیم در Form می پردازیم.
خصوصیات قابل تنظیم در پنجره Properties یک Form
1) BackColor
این خصوصیت برای تغییر رنگ پس زمیه Form است که با Click بر روی آن پنجره تنضیمات و انتخاب رنگ ها باز می شود و می توان رنگ مورد نظر خود را به دلخواه انتخاب نمود.
2) BackgroundImage
این خصوصیت برای قرار دادن یک تصویر در پس زمینه Form است و با Click بر روی آن پنجره Select Resource باز می شود که دارای قسمت Resource context است که خود دارای 2 قسمت مجزا با نام های Local resourc و Project resutce fileمی باشد. که هر دو این قسمت ها برای وارد نمودن تصاویر هستند که گزینه اول Local resourc برای انتخاب یک تصویر و گزینه دوم Project resourc file برای انتخاب چند تصویر می باشد.
3) BackgroundImageLayout
این خصوصیت برای تعیین مکان تصویر پس زمینه در Form می باشد که تعیین کننده قرار گیری تصویر در مرکز ، پایین ، بالا ، ... در صحفه است
4) Cursor
این خصوصیت برای تعیین نشانه گر Mouse در Form می باشد که با Click بر روی آن پنجره ای از نمونه های نشانگر باز شده و می توانید یکی از آنها را انتخاب و با آنها اضافه کنید.
5) Font
این خصوصیت تعیین کننده نوع ، سایز و حالت نوشته ها در درون Form شما است.
6) Font Color
این خصوصیت تعیین کننده رنگ نوشته های شما در Form شما است.
7) FormBorderStyle
این خصوصیت تعیین کننده چهر چوب Form شما است که با Click بر روی آن می توانید تعیین کنید که آیا Form شما قابل تغییر ساز توسط کاربر است یا خیر و...
8) RightToLeft
این خصوصیت تعیین کننده این است که آیا شما می خواهید چیدمان ابزار ها و یا نوشته های شما در Form از سمت راست باشد و یا سمت چپ. که برای ما که می خواهیم برنامه با فارسی باشد از این گزینه استفاده می شود.
9) RightToLeftLayout
این خصوصیت برای تعیین از راست و یا چپ بودن چهار چوب Form ما است.
10) Text
این خصوصیت قسمتی است که هر چیزی که در آن بنویسید در قسمت بالا Form شما نمایش داده می شود مثلا نام نرم افزاری که نوشته اید و یا نام آن Form که مثلا نوشته اید ثبت کاربر جدید.
11) UseWaitCursor
این خصوصیت یک علامت ساعت شنی نه نشانگر Mouse شما اضافه می کند که این همان شکلی است که وقتی شما یک برنامه را اجرا می کنید نشانگر موس شما به صورت یک فلش به همراه یک ساعت شنی نمایش داده می شود.
12) Name
این خصوصیت تعیین کننده نام Formشما است که در هنگام کد نویسی می توانید با آن مثلا Form خود را مخفی ، بسته ، نمایش ، ... دهید.
13) Language
این خصوصیت تعیین کننده زبان Formشما است که به حالت پیش فرض English می باشد و می توانید آن را به فارسی ( Persian ) تغییر دهید.
14) Locked
این خصوصیت برای قفل نمودن Formاست بدین معنی که وقتی طراحی Form خود را انجام دادید و خواستید تا تغییری در طراحی شما دیگر صورت نگیرد از این گزینه استفاده می کنید.
15) Location
این خصوصیت تعیین کننده موقعیت باز شدن Form شما در صحفه Monitor است.
16) MaximumSize
این خصوصیت تعیین کننده حداکثر اندازه Form شما در هنگام باز شدن و نمایش در Monitor است.
17) MinimumSize
این خصوصییت تعیین کننده حداقل اندازه Form شما در هنگام باز شدن و نمایش در Monitor است.
18) Size
این خصوصیت تعیین کننده اندازه Form شما به حالت پیش فرض ,در نمایش در Monitor است.
19) StartPosition
این خصوصیت تعیین کننده محل ( موقعیت ) نمایش Form در صحفه Monitor اشت.
20) WindowsState
این خصوصیت تعیین کننده اندازه Form به حالت حد اکثر Maximum و یا حداقل Minimum بودن Form در زمان اجرای Form در صحفه Monitor است.
21) AcceptButtom
این خصوصیت تعیین کننده این است که همیشه کدام دکمه داخل Form با زدن کلید Enter صحفه Keyboard انتخاب شود.
22) CancelButtom
این گزینه تعیین کننده این است که کدام دکمه در داخل Form با زدن کلید Esc صحفه Keyboard انتخاب شود.
23) Icon
این خصوصیت تعیین کننده شکل ایکون Icon موجود در قسمت بالای Form است.
24) MaximumBox
این خصوصیت تعیین کننده گزینه حداکثر کننده اندازه Form است که می توانید تعیین کنید که آیا Form شما دارای گزینه حداکثر ساز Maximumباشد یا خیر.
25) MinimumBox
این خصوصیت تعیین کننده گزینه حداقل کننده اندازه Form است که می توانید تعیین کنید که آیا Form شما دارای گزینه حداقل ساز Minimum باشد یا خیر.
26) Opacity
این خصوصیت تعیین کننده میزان شفافیت Form شما است.
27) ShowIcon
این خصوصیت تعیین کننده نمایش و یا عدم نمایش ایکونIcon در بالای Form است.
28) ShowInTaskbar
این خصوصیت تعیین کننده نمایش و یا عدم نمایش Taskbar در Form شما است.
منبع: دنیای فناوری با حساس کامپیوتر